Bahan-bahan Inti
4 biji kentang dipotong dadu
1 tangkai daun kari
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 batang kulit kayu manis
2 tangkai bunga lawang
1 inci halia
1 paket rempah kari daging
20gm udang kering ditumbuk
1 mangkuk air
Bahan-bahan kulit
1/2 kilo tepung gandum
1/2 sudu besar garam bersama 1 cawan air dikacau sehingga garam hancur
minyak yang telah dipanaskan
Cara buat kulit:
Kacau semua bahan di atas sehingga menjadi doh
Cara membuat inti:
1. Tumbuk bawang merah, bawang putih dan halia.
2. Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk tadi bersama-sama kulit kayu manis, bunga lawang, udang kering dan daun kari
3. Bila bahan tumisan sudah garing dan naik bau, masukkan kentang bersama air. Kacau dan biarkan sehingga air kering. Masukkan garam secukup rasa
4. Sekiranya kentang belum cukup lembut, bolehlah tambah lagi sedikit air. Biar sehingga air kering dan tutup api.
4 biji kentang dipotong dadu
1 tangkai daun kari
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 batang kulit kayu manis
2 tangkai bunga lawang
1 inci halia
1 paket rempah kari daging
20gm udang kering ditumbuk
1 mangkuk air
Bahan-bahan kulit
1/2 kilo tepung gandum
1/2 sudu besar garam bersama 1 cawan air dikacau sehingga garam hancur
minyak yang telah dipanaskan
Cara buat kulit:
Kacau semua bahan di atas sehingga menjadi doh
Cara membuat inti:
1. Tumbuk bawang merah, bawang putih dan halia.
2. Tumis bahan-bahan yang telah ditumbuk tadi bersama-sama kulit kayu manis, bunga lawang, udang kering dan daun kari
3. Bila bahan tumisan sudah garing dan naik bau, masukkan kentang bersama air. Kacau dan biarkan sehingga air kering. Masukkan garam secukup rasa
4. Sekiranya kentang belum cukup lembut, bolehlah tambah lagi sedikit air. Biar sehingga air kering dan tutup api.