Bahan-bahan:
10 biji pisang lemak manis dilecek
1/2 bungkus agar-agar
1 sudu besar susu cair
1 sudu besar kastard
3 1/2 cawan air
1/2 cawan kismis
sedikit esen vanilla
Cara-cara:
1/2 bungkus agar-agar
1 sudu besar susu cair
1 sudu besar kastard
3 1/2 cawan air
1/2 cawan kismis
sedikit esen vanilla
Cara-cara:
1. Rendam agar-agar dan masak dengan 3 1/2 cawan air hingga mendidih
2. Masukkan gula, esen vanilla dan adunan susu/kastard (dibancuh bersama)
3. Masak sekali lagi hingga agar-agar separuh hancur serta kelihatan bermanik
4. Masukkan kismis hingga kembang dan tuang dalam acuan
5. Bekukan dalam peti sejuk
2. Masukkan gula, esen vanilla dan adunan susu/kastard (dibancuh bersama)
3. Masak sekali lagi hingga agar-agar separuh hancur serta kelihatan bermanik
4. Masukkan kismis hingga kembang dan tuang dalam acuan
5. Bekukan dalam peti sejuk