Bahan-bahan:
500 gm ikan talang
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 paket rempah kari ikan
sedikit halba campur
1 tangkai daun kari
1 biji kelapa diambil santannya
300 gm nangka / nenas
Garam secukup rasa
Cara-cara:
1. Potong nangka dan rebus sehingga empuk, buang airnya. Sekiranya menggunakan nenas, hiris nipis, rebus dan buang airnya.
2. Hiris bawang merah dan bawang putih
3. Tumis bawang putih, bawang merah halba dan daun kari sehingga naik bau dan kuning sedikit
4. Campurkan rempah kari dengan sedikit pati santan, kacau dan tumis sehingga garing
5. Masukkan santan dan biar mendidih
6. Kecilkan api untuk mengelakkan daripada santan meruap
7. Setelah mendidih, masukkan ikan talang dan nangka / nenas yang telah direbus terlebih dahulu.
8. Masukkan garam secukup rasa
9. Bila dah naik minyak, tutup api.