Bahan-bahan:
1 kilo tepung pulut (diadun bersama air dan garam. Agak-agak tak melekat kat tangan ok la tu. Kalau terlembik adunannya, jangan risau tambahkan sedikit lagi tepung pulut)
1 biji kelapa parut (ambil putih je)
1 ketul gula melaka (gula kabong) / gula merah gula pasir (suka manis tambah gula)
semangkuk air semangkuk pati santan (dipanaskan)
Daun pisang
Cara masak inti:
1. Masak gula melaka / gula merah (nak campur pun boleh) bersama air (untuk menghancurkan gula).
2. Masukkan gula pasir.
3. Bila dah mendidih masukkan kelapa parut tadi dan gaul rata.
4. Bila dah masak ketepikan.
5. Ambil sedikit doh tadi dan letakkan inti kelapa di dalamnya. Uli membulat
6. Letakkan satu sudu pati santan di atas daun pisang dan bungkus kuih koci tu.
7. Bolehlah dikukus dan dihidangkan..