Bahan-bahan:
1 kilo daging dipotong sederhana kecil
10 ulas bawang merah
8 ulas bawang putih
2 inci halia
1 inci lengkuas
4 batang serai
1 tangkai daun limau purut
2 helai daun kunyit
15 tangkai cili kering
5 sudu kerisik
Cara-cara:
1. Kisar bawang, putih, bawang merah, halia, lengkuas dan serai
2. Kisar cili kering
3. Masukkan bahan kisar dan daging ke dalam kuali. Biar sehingga air daging keluar dan daging empuk
4. Masukkan santan dan biar mendidih
5. Letak kerisik, daun limau purut dan daun kunyit yang dikoyak-koyak
6. Tunggu sehingga santan kering dan boleh dihidang.
5. Letak kerisik, daun limau purut dan daun kunyit yang dikoyak-koyak
6. Tunggu sehingga santan kering dan boleh dihidang.