Bahan-bahan inti:
4 biji kentang dipotong dadu
1 paket rempah kari daging
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 inci halia
100 gram udang kering
100 gm daging/ayam dipotong kecil-kecil
1 batang kulit kayu manis
2 biji bunga lawang
1 tangkai daun kari
Cara-cara:
1. Tumbuk bawang merah, bawang putih dan halia.
2. Tumbuk udang kering sehingga halus
3. Tumis bawang merah, bawang putih, halia, bunga lawang dan kulit kayu manis sehingga naik bau. Kemudian masukkan daun kari.
4. Masukkan rempah kari yang dicampur bersama sedikit air dan tumis sehingga garing
5. Masukkan daging dan kentang. Kemudian masukkan air. Biar sehingga kentang dan daging empuk. Sekiranya belum empuk, tambahkan lagi air dan biar sehingga empuk dan kering.
Bahan-bahan kulit:
1/2 kilo tepung gandum
sedikit minyak / marjerin
Cara-cara:
1. Panaskan minyak dan masukkan ke dalam tepung.
2. Uli sehingga menjadi doh